Poštovani,
u proteklom periodu informirali smo Vas da se provodi projekat ‘Podrške pružateljima socijalnih usluga organizacija civilnog društva u BiH’, te ostvarili individualnu email prepisku sa poslovnim subjektima i organizacijama koje su iskazale interes za podršku i suradnju sa nekim od slijedećih socijalnih preduzeća:

OPZ ‘Eko-Budućnost’ Modriča: sušene šljive, sa plantaže imanja, pakovanje od 80 gr. (optimalno za Klijente koji se bave distribucijom i maloprodajom u objektima npr. zdrave hrane)

‘Agroplan doo’ Bijeljina: certificirani organski poljoprivredni proizvodi sezonskog karaktera (optimalno za Klijente koji se bave distribucijom prehrambenih proizvoda, trgovačke lance,  prerađivačku/prehrambenu industriju, hotele, ugostiteljstvo i slične djelatnosti)

– Radionica ‘Životna pomoć doo’ Goražde: tekstilni proizvodi – ekološki cekeri, jastuci za putovanja, kecelje, papuče… (optimalno za promotivne aktivnosti svih Klijenata bez obzira na djelatnost, kao i za distribuciju u trgovačkim lancima i drugim maloprodajnim objektima)

OPZ ‘Žena’ Kravica, Bratunac: usluge eko turizma i keteringa po tradicionalnoj recepturi i sa proizvodima iz poljoprivrednog gazdinstva kooperantica (optimalno za Klijente koji organizuju teambuilding aktivnosti i druge poslovne događaje u prirodnom ambijentu)

OPŽZ ‘Kreativna vizija’ Rudo: sok od maline po tradicionalnoj recepturi i sa visokim udjelom voća u pakovanju 1l i 0,25l (optimalno za Klijente koji se bave organizovanjem poslovno-edukativnih događaja ili distribucijom i maloprodajom u objektima npr. zdrave hrane).

Pozivamo sve privredne subjekte iz BiH koji žele unaprijediti svoje poslovne aktivnosti primjenom principa društveno odgovornog poslovanja:

– maloprodajne trgovačke lance, distributere i veleprodavce
– hotele, ugostitelje, turističke agencije, organizatore promotivnih i edukativnih događaja
– prerađivače prehrambenih proizvoda
– i druge djelatnosti

da nas kontaktiraju najkasnije do 30.07.2021. godine i iskažu inicijalni interes za poslovnu suradnju sa socijalnim preduzećima-partnerima na Projektu.

Konkretni dogovori o količinama, cijenama i rokovima isporuke vršiti će se u narednoj fazi realizacije Projekta (nakon 30.07.2021. godine).

Više informacija o prednostima zajedničke suradnje komercijalnih (profitnih) i socijalnih (neprofitnih) preduzeća možete saznati na slijedećem linku.

U nadi da ćete prepoznati prednosti ponude proizvoda/usluga socijalnih preduzeća – partnera na Projektu, unaprijed Vam se zahvaljujemo na izdvojenom vremenu i ostvarenom kontaktu.

Za sve dodatne informacije, obratite nam se sa povjerenjem !

S poštovanjem,

Lejla Softić, dipl.oec.
Direktorica/Konsultant za poslovni razvoj

SoftConsulting s.p. Tuzla
Trg slobode 16 ( BIT centar)
75000 Tuzla
tel:+387 35 210 203
e-mail:lejla.softic@savjetnik.ba
www.savjetnik.ba

 

 

logo

Hvala Vam što ste dio naše virtualne poslovne mreže. Nadamo se da su informacije, koje šaljemo, korisne za Vaše poslovanje. Vašu e-mail adresu koristimo da bi Vas obavijestili o suvremenim poslovnim trendovima i informacijama na poslovnom portalu www.savjetnik.ba.