Pratite nas na:

FINconsult d.o.o. Tuzla

savjetnik-finconsultEdukativno-konsultantska kuća FINconsult d.o.o. Tuzla osnovana je 2004. godine sa ciljem pružanja usluga finansijsko-računovodstvenog i upravljačkog konsaltinga. Razvojem vlastitog poslovanja, ova renomirana konsultantska kuća proširuje spektar svojih usluga i na edukaciju računovodstvene profesije. Naša suradnja započinje u septembru 2009. godine, kada je u naučno-stručnom časopisu Poslovni konsultant objavljen prvi autorski rad osnivača SoftConsulting s.p. Tuzla na temu Globalna finansijska kriza kao šansa za unapređenje poslovanja. Uspješnu saradnju nastavljamo, tokom 2010. godine, objavljivanjem narednog autorskog rada na temu Upravljanje promjenama: prilika ili opasnost?

Cilj naše partnerske suradnje je razvoj i unapređenje konsultantske djelatnosti na domaćem tržištu, pri čemu našim klijentima nastojim pomoći da kvalitetnije upravljaju vlastitim razvojem poslovanja i da isti zasnivaju na ulaganju u intelektualni kapital, a finansijsko-računovodstveno upravljanje resursima unaprijede primjenom savremenih organizacijskih i tehnoloških alata.

Specijalizacija u oblasti finansijskog, računovodstvenog, poreznog i upravljačkog računovodstva, sa posebnim naglaskom na  edukativne programe neophodne za kontinuiranu poslovnu edukaciju računovodstvene profesije, čini  FINconsult  d.o.o. Tuzla uspješnom i jednom od vodećih konsultantskih kuća  na domaćem tržištu. Nastojanja da svojim klijentima obezbjede neophodnu stručnu literaturu realiziraju, u 2009. godini, pokretanjem stručnog časopisa Poslovni konsultant, a njegovim uspješnim certificiranjem u EBSCO publishing, tokom 2010. godine, ovaj časopis uvrštavaju u svjetsku internet bazu stručne literature. Djelujući u ovom segmentu, FINconsult istovremeno obezbjeđuje sadržaje neophodne za jačanje konkurentske pozicije BH privrednih subjekata aktueliziranjem savremenih tema iz oblasti finansija, računovodstva, revizije, poreske i druge domaće regulative, ali i primjenom on-line tehnoloških mogućnosti obezbjeđuje neophodne sadržaje putem međunarodne baze podataka akademskih i stručnih časopisa, radova i publikacija iz različitih privrednih djelatnosti.

Pružajući konsultantske usluge našim klijentima želimo uticati na razvoj BH privrednih subjekata na način da stručna znanja i kompetencije neprestano unapređuju primjenom kontinuirane poslovne edukacije, a svoja poslovna saznanja proširuju ne samo oslanjanjem na domaću stručnu literaturu, nego i praćenjem savremenih svjetskih naučno-edukativnih trendova. Svjesni činjenice da je ekonomija znanja, i na njoj zasnovana konkurentska pozicija BH privrednih subjekata, put kojim će domaća privreda ostvariti svoje uspješne finansijske rezultate u narednom periodu, posebnu pažnju posvećujemo implementaciji stručnih znanja u kreiranju dodatne vrijednosti angažovanih nematerijalnih resursa naših klijenata.

Primjenom savremenih konsultantskih usluga želimo omogućiiti našim klijentima da svoju konkurentsku poziciju na domaćem, regionalnom, ali i širem svjetskom tržištu kontinuirano unapređuju, kreirajući na taj način pozitivne tržišne trendove u BH poslovnom okruženju.Pratite nas na društvenim mrežama!