Pratite nas na:

Treća Evropska konferencija žena stvaralaca i preduzetnica: „Žene u službi stvaralaštva“

  • Savjetnik
  • Novosti
  • Treća Evropska konferencija žena stvaralaca i preduzetnica: „Žene u službi stvaralaštva“
14. Oktobra 2013.

Treća Evropska konferencija žena stvaralaca i preduzetnica: „Žene u službi stvaralaštva“

U organizaciji Evropske asocijacije inovatorki i preduzetnica (EWI), Asocijacije inovatorki “NOVA” u BiH i Asocijacije evropskih inovatora, u Banja Luci je od 11. do 13.10.2013. godine održana 3. Evropska konferencija žena stvaralaca i preduzetnica: „Žene u službi stvaralaštva“.

Konferenciji su prisustvovale/i predstavnice/i iz Srbije, Hrvatske, Njemačke i BiH. Cilj ovogodišnje konferencije bio je da se javnosti predstave neke od najaktuelnijih tema među inovatorkama i stvaraocima današnjice:

  • kako integrisati globalne razvojne koncepte u lokalne planove razvoja
  • pitanja pravne zaštite stvaralaštva
  • društvena afirmacija žena stvaralaca kroz istoriju.


Zajedničkim radom
na Konferenciji razmatrala se potreba aktivnijeg angažmana i doprinosa svih učesnika Konferencije za davanje dodatnog doprinosa u stvaranju preduslova za objedinjavanje razvojnih programa i strategija o zaštiti intelektualne svojine, plasmanu novih ideja, razmjeni iskustava o podržavanju ženskog inovatorstva, kao i ženskog preduzetništva: kako u sferi civilnog društva, tako i vladinih politika.

Na konferenciji će sudjelovati gosti iz Srbije, Njemačke, Hrvatske i BiH. – See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hr&prev=/search%3Fq%3D%25C5%25BEene%2Bu%2Bslu%25C5%25BEbi%2Bstvarala%25C5%25A1tva%26biw%3D1280%26bih%3D885&rurl=translate.google.ba&sl=sr&u=http://www.banjaluka.com/vijesti/kultura/2013/10/09/evropska-konferencija-zena-inovatorki-zene-u-sluzbi-stvaralastva/&usg=ALkJrhjE4XTX-qw25cGNKJccRNEd_Sck1A#sthash.pbN478L7.dpuf

Konferenciji u Banja Luci je prisustvovala i Lejla Softić, osnivač SoftConsulting s.p. Tuzla.

U nadi da ćemo, do naredne konferencije, ostvariti nove projekte kako u našem individualnom radu, tako i u našoj međusobnoj kooperaciji, iskrenu zahvalnost za inspirativne i nezaboravne trenutke provedene u Banja Luci dugujemo našim domaćinima i organizatorima Konferencije.

 

Pratite nas na društvenim mrežama!