Pratite nas na:

Virtualni savjetnik u B2BIT projektu

27. Novembra 2019.

Virtualni savjetnik u B2BIT projektu

Njegujući inventivan poslovni model, primjenom suvremenih tehnologija za pružanje profesionalne konsultantske podrške klijentima pri digitalnoj transformaciji poslovanja, SoftConsulting s.p. Tuzla se, u novembru 2019. godine, pridružio B2BIT projektu.

Cilj B2BIT projekta je poboljšati uslove za inovacije i digitalizaciju u malim i srednjim preduzećima u BiH.

Mnoga mala i srednja preduzeća (MSP) nisu svjesna potencijala koji im za unapređenje njihove konkurentnosti nude inovacije i digitalizacija. Nedostaje im relevantna kompetentnost da samostalno razvijaju i implementiraju inovativne ideje. IT sektor u Bosni i Hercegovini je pionir u tom pogledu i nudi inovativne usluge i proizvode, međutim, do sada uglavnom za klijente u inostranstvu, dok lokalna MSP nisu dovoljno u njihovom fokusu.

Projekt koristi dinamiku IKT-sektora, IT-kompanija i digitalnih startup-a kako bi povećao prisutnost inovacija i digitalizacije, naročito u tradicionalnim sektorima kao npr. trgovina, prerada metala, drveta, poljoprivreda i turizam. Nadalje projekat pruža podršku malim i srednjim preduzećima u izradi strategija za inovacije i digitalizaciju i u provođenju specifičnih aktivnosti.

Pored toga, uključen je javni sektor na relevantnim administrativnim nivoima koji koristi projektne savjetodavne usluge u svrhu kreiranja poslovng okruženja za mala i srednja preduzeća doprinoseći time jačanju inovacija.

Više informacija o B2BIT projektu možete pronaći na web stranici: https://b2bit.ba/

Pratite nas na društvenim mrežama!