Pratite nas na:

Mentor – Cherie Blair Foundation for Women

1. Decembra 2012.

Mentor – Cherie Blair Foundation for Women

Mentoring Women in Business Programme u cijelosti je zasnovan na Web Platformi. Program datira od 2010. godine i trenutno okuplja 800 mentora iz 21 zemlje. Primjenom one-to-one mentoringa, te upotrebom online alata: Google Talk, Skype, Gchat, Email, kao i Web Platforme Cherie Blair Foundation obavljaju se sve aktivnosti ovog poslovnog programa.

“When you combine mentoring with technology, there are suddenly no barriers. We come together as equals.”

Cherie Blair

Zahvaljujući programu EBRD BAS Bosnia and Herzegovina „Žene u biznisu“, osnivač SoftConsulting s.p. Tuzla i konsultant u bazi EBRD – BAS B&H programa, u oktobru 2012. godine, izvršila je apliciranje za projekt mentoringa putem Cherie Blair Foundation, sa sjedištem u Londonu. Nakon uspješno izvršene prijave i on-line edukacije/testiranja, u novembru 2012. godine, postaje Mentor  – Cherie Blair Foundation.

U nastojanju da kontinuirano  radi na vlastitom unapređenju poslovnih vještina, neophodnih za upravljanje poslovnim procesima, putem Fondacije učestvuje u razmjeni najboljih praksi sa globalnih tržišta. Kao dio mreže poslovnih žena Mentorica – Cherie Blair Foundation, tokom novembra 2012. godine, pristupa prvom u nizu on-line treninga (Webinar-a) putem Mentoring Women in Business Platform-e. U decembru 2013. godine postaje Mentoring Women in Business Programme Alumnus, a od jula 2015. godine do septembra 2019. godine je Human Resources Working Group mentor. U tom periodu, za potrebe mentorske mreže, kreirala je 4 e-Priručnika© iz oblasti HRM-a. Od septembra 2019. godine nastavlja da obavlja aktivnosti 1:1 mentorstva u ovoj internacionalnoj nevladinoj organizaciji za podršku razvoju ženskog poduzetništva.

Mentorstvo je oblik ljudskog razvoja gdje jedna osoba ulaže vrijeme, energiju, osobno iskustvo i kompetencije pomažući rast i razvoj sposobnosti druge osobe. Predstavlja kompleksan, interaktivni proces koji se odvija između pojedinaca različite razine iskustva i stručnosti, u kojem stručnjak daje podršku svojem kolegi, kako bi postao učinkovitiji u radu te tako doprinosio ostvarenju ciljeva organizacije u kojoj radi. Preuzimanjem mentorske uloge, pojedinac naglašava vlastitu spremnost da u potpuno novom segmentu funkcioniranja radne okoline, doprinese njezinoj uspješnosti i produktivnosti. Krajnji cilj mentorstva je profesionalni razvoj i napredovanje u karijeri.

Bez obzira na Vaše iskustvo ili obrazovanje SoftConsulting s.p. Tuzla obezbjeđuje profesionalnu podršku Vašem razvoju i napredovanju u karijeri, putem slijedećih usluga:
– Individualni program mentorstva 1:1
– Grupni program mentorstva.

Za dodatne informacije, obratite nam se sa povjerenjem !

Online narudžba

Zahvaljujući EBRD BAS „Žene u biznisu programu“, osnivač Softconsulting s.p. Tuzla – Lejla Softić i konsultant BAS programa, u oktobru 2012. godine izvršila je apliciranje za program mentoringa putem Cherie Blair Foundation.

Pratite nas na društvenim mrežama!